Etäopetuksen parhaat käytänteet jakoon

Valtioneuvosto on päättänyt jatkaa varhaiskasvatuksen, opetuksen ja koulutuksen rajoituksia 13. toukokuuta saakka. Myös musiikkioppilaitoksissa opetus tullaan järjestämään edelleen muutoin kuin lähiopetuksena. Oppilaitosten kannattaa kuitenkin jo nyt varautua jatkamaan poikkeavia opetusjärjestelyjä toukokuun loppuun saakka.

SML haluaa tukea opetuksen uudelleen järjestämistä kokoamalla verkkosivuilleen tietoa oppilaitosten tekemistä opetusratkaisuista ja muun muassa käytettävissä olevista digitaalisista materiaaleista. Laitetaan jakoon hyvät ideat ja tuetaan kaikkien musiikkioppilaitosten työtä tällä tavoin. 

Pyydämme teitä toimittamaan opetuksen järjestämistä koskevat ideat ja tiedot käytettävissä olevista materiaaleista sähköpostiosoitteella mikko.kapanen(at)musicedu.fi

Allaolevat materiaalit voivat olla etäopetuksessa avuksi. SML jakaa ne sivuillaan, mutta mitkään materiaaleista eivät ole meidän tekemiämme, emmekä siksi voi niistä ottaa sen enempää vastuuta. Jos käytät Facebook-palvelua, niin sinne on perustettu Musiikin etäopetus -ryhmä, jossa on paljon hyviä ideoita ja keskustelua. Suosittelemme katsomaan sitä, joskin sekään ei ole meidän ylläpitämämme. Kiitokset sen avaamisesta kuuluvat Kaarlo Hildénille. Voit myös tutustua Suomen Konservatorioliiton luomiin sivuihin.

Poikkeuksellisia opetusjärjestelyjä koskevat säädökset sekä viranomaisten tiedotteita ja materiaaleja

Yleisiä linkkejä

Erilaisia verkkopalveluita etäyhteyksiin ja opetukseen

Esimerkkejä, resursseja ja materiaalia

Voit myös tutustua alla olevaan listaan.

TEMPORARILY FREE/DISCOUNTED MUSIC-BASED SERVICES